Abiliti

Abiliti

Wat is Abiliti

Abiliti is een implantaat dat net onder de huid onder de ribben wordt geplaatst en ervoor zorgt dat je hersenen denken dat je genoeg hebt gegeten.

Een belangrijk probleem in een poging om gewicht te verliezen, is het hongergevoel. Het is moeilijk om nee te zeggen tegen je lichaam als je honger hebt.

Abiliti zorgt ervoor dat dat verleden tijd wordt: het maagimplantaat dat je hersenen wijsmaakt dat je genoeg hebt.
Uit een eerste test blijkt dat er 45 procent minder voedsel wordt opgenomen.

Het implantaat werkt door te detecteren wanneer er eten of drinken in de maag komt. Dan stuurt het een elektrisch signaal, wat een zenuw raakt die ook een signaal stuurt naar dat deel van de hersenen dat de honger controleert.

Het signaal vertelt de hersenen dat de maag vol is en dat je genoeg hebt, voor dat werkelijk zo is.

De technologie achter Abiliti werkt op dezelfde manier zoals pacemakers. Het bevat een kleine batterij en wordt net onder de huid onder de ribben ingeplant. Dit wordt verbonden met een elektrode en voedingssensor, die in de maag worden geplaatst via een kijkoperatie.

Het apparaatje meet ook de eetgewoonten. Het kan geen calorieën tellen, maar kan wel informatie naar een computer sturen over portiegrootte en aantal snacks. Op basis van die data kunnen dokters aanbevelingen doen over de voeding en de levensstijl.

Abiliti is ontwikkeld door een team van Amerikanen en Duitsers, en dient in de eerste plaats voor mensen met morbide obesitas (BMI van 35 tot 55).
Uit een eerste, klinische test bleek dat de proefpersonen 45 procent minder voeding opnamen per maaltijd. Per maand verloren ze daardoor drie à vier kilo, een heel jaar lang.

Als de patiënten een gezond gewicht hebben hoeft het apparaat niet verwijderd te worden. Het kan namelijk ook worden afgezet.

Het is nog onduidelijk wanneer het apparaatje in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Andere diëten in deze categorie zijn:
Acupunctuur
Bloedgroepdieet
Botox
Cryolipolyse (Zeltiq methode)
Immogenics
Lipolyse
Liposuctie (liposculptuur)
Luxopunctuur
Maagballon
Maagband
Maagverkleining (scopinaro)
Proslimelt
Small Bite
TLC Dieet
Ultrashape
[WPCR_INSERT]

Dit bericht is geplaatst in Medische ingrepen met de tags . Bookmark de permalink.