Acomplia (Rimonabant)

Acomplia (Rimonabant)

Wat is Acomplia (rimonabant)

Acomplia is een geneesmiddel met de stof Rimonabant. Het medicijn was bedoeld voor mensen met overgewicht (BMI boven de 30) en werd alleen met doktersrecept verkregen.

Rimonabant
Na diverse onderzoeken (op muizen) bleek Rimonabant ervoor te zorgen dat het hongergevoel minder wordt. Rimonabant zorgt voor een bepaalde blokkering in de hersensen waardoor je sneller het gevoel krijgt vol te zitten.

Het medicijn werd gebruikt in combinatie met een gezond dieet en beweging.

Acomplia verboden
Sinds oktober 2008 is Acomplia tijdelijke verboden. Er bleken diverse bijwerkingen bij mensen die Acomplia gebruikten (ernstige depressiviteit) en er is een verder studie geeist waarin moet worden onderzocht of Acomplia hiervan de oorzaak is.

Andere medicijnen in deze categorie zijn:
Alli (Orlistat)
Byetta (Exenatide)
Qnexa
Qnexa bevat de stoffen fentermine (phentermine) en topiramaat (topiramate) en zorgt hiermee dat mensen die dit product gebruiken minder trek hebben in voedsel en sneller verzadigd zijn.
Reductil
Reductil bevat Sibutramine. Deze stof geeft een signaal aan de hersenen, waardoor je minder honger hebt en langer een verzadigd gevoel.
Victoza (Liraglutide)
Victoza werkt zowel door de aanmaak van insuline te stimuleren als de bloedglucosespiegel te hoog wordt, als door de eetlust te remmen.
Xenical
Xenical bevat de stof Orlistat. Bewezen is dat Orlistat bepaalde enzymen blokkeert, waardoor 1/3 van het vet niet kan worden verteerd en door het lichaam opgenomen. Dit onverteerde vet zal derhalve weer door het lichaam worden uitgestoten.

[WPCR_INSERT]

Dit bericht is geplaatst in Medicijnen met de tags . Bookmark de permalink.