Auberginetajine met kikkererwten 400 kcal

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:•1 aubergine
•2 eetlepels olie
•1 ui
•1 teentje knoflook
•100 gram champignons
•10 gedroogde abrikozen
•1 theelepel kurkuma (geelwortel)
•1/2 theelepel gemalen koriander
•1 theelepel gemalen komijn
•peper, zout
•1 blik tomatenblokjes
•2 dl groentebouillon
•1 klein blik kikkererwten

Tip: Lekker met couscous of rijst.

Bereiding:
Was de aubergine, snijd hem in repen of blokjes en bak de groente in 1 eetlepel olie in 10 minuten zacht. Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon.

Snijd de knoflook en ui klein, de champignons in plakken en de abrikozen in reepjes. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Bak de champignons mee. Voeg de abrikozen, de specerijen, de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat dit 10 minuten koken. Meng er de aubergine en de uitgelekte kikkererwten door en stoof het geheel nog 10 minuten.

Voedingswaarde per persoon: 400 kcal /1680 kJ, 20 g eiwit, 15 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet, 44 g koolhydraten, 21 g vezel.

Dit bericht is geplaatst in Recepten met de tags . Bookmark de permalink.