Oosterse bloemkoolsoep 280 kcal

Oosterse bloemkoolsoep 280 kcal

Oosterse bloemkoolsoep 280 kcal

Maaltijdsoep voor 2 personen

Nodig:
stukje gemberwortel
1 stengel citroengras (sereh of 1 theelepel serehpoeder)
½ rode peper
1 ui
1 teentje knoflook
½ bloemkool (ca. 400 gram roosjes)
1 eetlepel olie
1 theelepel kerrie
4 dl bouillon
100 gram gebraden kipfilet
1 dl kokosmelk
sojasaus of ketjap
citroensap
koriander

Bereiden:
Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
Schil de stengel citroengras en snijd het malse deel van de stengel fijn.
Snijd de peper klein.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Was de bloemkool en verdeel het in roosjes.

Fruit in de olie de ui met de knoflook, de gember, het citroengras, de peper en de kerrie.
Voeg de bouillon en de bloemkool toe en kook de soep 10 minuten. Snijd de kipfilet in reepjes.

Pureer de soep in de keukenmachine of met een blender.
Breng dit weer aan de kook, voeg de reepjes kipfilet toe en verdun de soep met de kokosmelk.
Maak de soep op smaak met wat sojasaus, citroensap en royaal klein geknipte koriander.
Lekker met (naan)brood.

Voedingswaarde per persoon: 280 kcal /1180 kJ,23 g eiwit,16 g vet,
waarvan 2 g verzadigd vet, 12 g koolhydraten, 4 g vezel.

Voedingswaarde van de soep met 2 sneetjes brood: 450 kcal /1890 kJ, 29 g eiwit,17 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet, 44 g koolhydraten, 7 g vezel.

Dit bericht is geplaatst in Recepten met de tags . Bookmark de permalink.