Low Carb dieet

Low Carb betekent koolhydraatarm. Het zijn dus feitelijk alle dieten (zoals bijvoorbeeld het Atkins dieet en het South Beach dieet) waarbij het aantal koolhydraten wordt beperkt

Low Carb betekent koolhydraatarm. Het zijn dus feitelijk alle dieten (zoals bijvoorbeeld het Atkins dieet en het South Beach dieet) waarbij het aantal koolhydraten wordt beperkt

Wat is het Low Carb dieet

Low Carb betekent koolhydraatarm. Het zijn dus feitelijk alle dieten (zoals bijvoorbeeld het Atkins dieet en het South Beach dieet) waarbij het aantal koolhydraten wordt beperkt.

Low Carb is meer dan een afslankdieet. Het is een leefwijze, dat ervoor zorgt dat je slank, gezond en energiek wordt en blijft.

De gedachte achter het Low Carb dieet
Overgewicht wordt veroorzaakt doordat de stofwisseling is verstoord door een teveel aan koolhydraten (insulineresistentie). Kort gezegd houdt dit in dat het lichaam koolhydraten sneller opslaat als vet en minder snel als energiebron gebruikt. Daarnaast krijg je steeds meer behoefte om nieuwe koolhydraten te eten.

Zodra je het aantal koolhydraten uit de voeding wegneemt, herstelt de stofwisseling weer. Daarnaast zal het lichaam op zoek gaan naar een alternatieve energiebron en de vetreserves hiervoor gebruiken.

Merkbare resultaten zijn gewichtsverlies, minder trek in zoetigheid en meer energie.

Na verloop van tijd voeg je koolhydraten weer aan je voeding toe, waarbij je onderscheid maakt tussen goede en slechte koolhydraten.

De verschillen tussen de verschillende Low Carb diëten:
Low Carb diëten verschillen alleen in details (bijvoorbeeld de hoeveelheid koolhydraten die je per dag wel mag).

Andere diëten in deze categorie zijn:
17 Dagen diet
Atkins dieet
Heller Programma
Montignac
Ornish dieet
Paleo dieet
Pastadieet (7 dagen)
Scarsdale dieet
Slankbrood
Sonoma dieet
Vezeldieet
Waistline
Zone dieet

[WPCR_INSERT]

Dit bericht is geplaatst in Koolhydraat gericht met de tags . Bookmark de permalink.