Hoodia Gordonii

Hoodia Gordonii is een cactussoort

Hoodia Gordonii is een cactussoort

Wat is Hoodia Gordonii

Hoodia Gordonii is een cactussoort. Het groeit in de Kalahari woestijn in Zuid Afrika, waar het een beschermde cactus-soort is. Hoodia Gordonii is beroemd om zijn eetlust remmende en stemming verbeterende effecten.

Recent onderzoek toont aan dat de Hoodia Gordonii plant een molecuul bevat dat gelijkenis vertoont met glucose, alleen veel sterker. Wetenschappers geloven dat dit molecuul in Hoodia het lichaam doet geloven dat het net heeft gegeten. Hoodia is de sterkste eetlustremmer in de markt.

Veel mensen ondergaan ook een positieve invloed op hun gemoedstoestand, ze voelen zich vrolijk en hebben absoluut geen trek.

Het effect kan wisselen per persoon. Ook kan het zijn dat verschillende personen een sterkere dosis nodig hebben dan anderen.

Tot op heden hebben wetenschappers geen enkel negatief bij-effect ontdekt. Hoodia valt volgens de Zuid Afrikaanse wet niet onder medicijnen, maar wordt gezien als voedsel, wat al aangeeft hoe veilig het gebruik ervan is.

Hoodia Gordonii kan vers als voedsel gegeten worden en wordt ook medisch gebruikt tegen pijn bij maagzweren.

Er zijn diverse Hoodia soorten met elk hun eigen toepassing. De meesten worden nadat de doornen verwijderd zijn en ze geschild zijn gegeten als komkommer. Onder de oorspronkelijke woestijnbevolking vormde het een belangrijk noodrantsoen voor de zware woestijn omstandigheden waar het voedsel schaars was.

[WPCR_INSERT]

Dit bericht is geplaatst in Overige pillen. Bookmark de permalink.