Magere hamburgers 155 kcal

Magere hamburgers 155 kcal

Magere hamburgers 155 kcal

Magere hamburgers 155 kcal

Lunchgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
1 ui
4 takjes peterselie
400 gram rundertartaar
3 eetlepels tomatenketchup
peper, zout
2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Knip de peterselie fijn. Meng de tartaar in een kom met de ui, tomatenketchup, peper, zout en peterselie. Vorm van het gehakt vier ballen en druk deze plat zodat hamburgers van ruim 1 cm dik ontstaan.Verwarm de grill voor. Leg de hamburgers op een stuk ingevet aluminiumfolie op het rooster en bestrijk ze met een beetje olie. Schuif het rooster in de hoogste richel onder de grill en laat de bovenkant van de hamburgers in ongeveer 5 minuten bruin kleuren. Keer de hamburgers om en bestrijk de bovenkant met een beetje olie.
Laat ook deze kant in ongeveer 4 minuten bruin kleuren. Serveer de hamburgers met ketchup of mosterd eventueel op een warm broodje.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Bevat per portie: 800 kJ (155 kcal), 22 g eiwit, 10 g vet, waarvan 3 gram verzadigd vet, 4 g koolhydraten.

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.