Omelet met zoete aardappel en geitenkaas (290 kcal)

Voor 3 á 4 personen

Ingrediënten (voor 3 à 4 personen):

– 2 middelgrote zoete aardappelen (ongeveer 400 gram)
– 2 rode uien
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 6 eieren
– 3 eetlepels melk
– zout
– peper
– 150 g zachte geitenkaas
– 4 eetlepels gehakte peterselie

Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakken. Kook de plakken in 8 minuten beetgaar. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de uien met de tijm 10 minuten. Klop de eieren los met melk, zout en peper. Voeg de aardappel toe aan de uien. Giet het eimengsel erover. Snij de geitenkaas in stukjes en strooi die over de omelet. Bak de omelet met het deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar. Bestrooi de omelet met peterselie. Serveer er een grote groene salade en stevig volkorenbrood bij.

Voedingswaarde per portie
290 kcal, 16 g eiwit, 20 g vet, waarvan 7 g verzadigd vet, 11 koolhydraten, 2 g vezels.

Bereidingstijd
30 minuten.

Andere lunchgerechten:
Bamisoep 340 kcal
Brood met tonijn 170 kcal
Magere hamburgers 144 kcal

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.