Paleo dieet

Het Paleodieet

Wat is het Paleodieet

Het Paleodieet is het dieet dat het meest overeenkomt met het oorspronkelijke voedingspatroon van de mens. Dit dieet past veel beter bij ons biologisch functioneren dan onze moderne westerse voeding. Steeds meer onderzoek laat zien dat de oervoeding die door onze voorouders is gegeten, ook voor de huidige mens kan zorgen voor een goede gezondheid, meer energie en een normaal gewicht.

Door het Paleodieet te volgen kan je ook succesvol afvallen

De achtergrond van het Paleodieet

Onze eerste voorouders aten bessen, noten, planten en vlees van wilde dieren. Hun genen raakten daar in de loop van de evolutie perfect aan aangepast. Vervolgens werd tienduizend jaar geleden de landbouw uitgevonden en gingen we over op granen, maar ons DNA was en bleef afgestemd op bisonvlees met bosbessen en niet op brood en rijst.

De genen van onze eerste voorouders verschillen weinig met onze genen. Een wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het eten op de manier zoals onze voorouders deden gezond is en ook ervoor zorgt dat we gewicht verliezen. Vermijdt het eten van zuivel en granen, dat is goed voor ons lichaam en voorkomt welvaartsziekten. De onderzoekers zeggen dat we teveel zout, teveel vet en melkproducten moeten vermijden en vlees, vis, knollen vruchten, eieren en zaden moeten gaan eten, net als onze voorouders deden. Uit verschillende studies blijkt dat het volgen van het Paleodieet (Oermensdieet) goed is voor de bloedsuikerspiegel, cholesterolgehalte, gewicht en de bloeddruk, schrijft Gazet van Antwerpen.

Wat past wel en wat past niet in het Paleodieet:

Wel in paleodieet Niet in paleodieet
Vlees en gevogelte Kroket, frikandel, kipnuggets
Verse groenten Gedroogde groenten uit een zakje
Vis en schelpdieren etc Kibbeling
Vers fruit Verpakte fruitsalades met conserveermiddel
Noten en zaden Gezouten pinda’s
Eieren Brood, pasta, rijst

(bron en meer informatie: http://www.hetpaleoprincipe.nl)

Andere diëten in deze categorie zijn:
17 Dagen diet
Atkins dieet
Heller Programma
Low carb dieet
Montignac
Ornish dieet
Pastadieet (7 dagen)
Scarsdale dieet
Slankbrood
Sonoma dieet
Vezeldieet
Waistline
Zone dieet

[WPCR_INSERT]

Dit bericht is geplaatst in Koolhydraat gericht met de tags . Bookmark de permalink.