Pastadieet

Pastadieet (7 dagen)

Wat is het pastadieet

Het pastadieet is een dieet dat 7 dagen moet worden gevolgd. De lunch bestaat voornamelijk uit pastagerechten.

Hoe val je af met het pastadieet
Het dieet is feitelijk niet meer dan een caloriebeperkt dieet. Doordat de lunchgerechten uit pasta bestaat wordt het dieet dus het pastadieet genoemd. Gemiddeld krijg je met dit dieet 2.000 kcal. per dag binnen, waarbij de meeste calorieën ’s middags worden genuttigd.
Voor veel mensen (vooral vrouwen) betekent dit, dat sporten bij dit dieet belangrijk is om het dagelijks calorieverbruik boven de 2.000 kcal te krijgen.

Het dieet:

Dag 1
Ontbijt:
Tomatencracker met basilicum

  • 1 snee knäckebröd
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 1 tomaat
  • zout
  • blaadjes verse basilicum

Besmeer het knäckebröd met de kwark. Snijd de gewassen tomaat in plakken en leg die erop. Bestrooien met een beetje zout en reepjes basilicum.
Erbij: koffie of thee

Tussendoortje: 1 appel

Lunch:
Pastasalade met kruiden

  • Hüttenkäse
  • 70 gram tagliatelle
  • 1/2 bosje basilicum
  • 1/2 bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 125 gram Hüttenkäse
  • zout en peper
  • 1 mespunt cayennepeper

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en laat afkoelen. Spoel de basilicum en peterselie af en trek de blaadjes los. Pel de knoflook en pureer deze met de staafmixer, samen met de kruiden, de olijfolie en het citroensap. Roer de Hüttenkäse erdoor en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Meng de kruidenkaas met de tagliatelle.

Tussendoortje: 150 gram aardbeien

Avondeten:
Courgettesoep

  • 1 sjalotje
  • 200 gram courgette
  • 1 theelepel olijfolie
  • 250 ml groentebouillon
  • zout
  • peper

Maak de sjalot schoon en hak hem fijn. Was de courgette en snijd hem in dobbelsteentjes.
Bak de groenten in de olie even aan. Voeg de bouillon toe en laat het 15 minuten koken.
Pureer de soep met de staafmixer en maak op smaak met zout en peper.

Dag 2
Ontbijt:
Fruitsalade

  • 1 perzik
  • 1 kiwi
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel zoetstof

Was de perzik, halveer hem, verwijder de pit en snijd hem klein. Schil de kiwi en snijd hem in plakjes. Mix het fruit met het citroensap en de zoetstof.

Erbij: koffie of thee.

Tussendoortje: 1 peer

Lunch:
Tortellini met roomsaus

  • 70 gram verse tortellini
  • 1 sjalotje
  • 1 theelepel boter
  • 70 gram Boursin
  • 100 ml groentebouillon
  • Peper
  • Zout
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Afgieten en warm houden. Sjalot schoonmaken, fijnhakken en even in de boter later smoren.
Voeg de Boursin en de groentebouillon toe en laat het geheel 5 minuten koken.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Roer de saus door de pasta en strooi de Parmezaanse kaas erover.

Tussendoortje: 100 gram druiven

Avondeten:
Salade met rucola en kipfilet

  • 1 bosje rucola sla
  • 100 gram kerstomaten
  • 70 gram kipfilet (vleeswaren)
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Zout
  • Peper

Was de rucola en snijd deze kleiner. Was de kerstomaten en halveer ze. Snijd de kipfilet in dunne repen. Meng de kip en de groenten door elkaar, samen met de olie, appelazijn, peper en het zout.
Erbij: 1 snee knäckebröd.

Dag 3
Ontbijt:
Volkorenbrood met kruidenkwark

  • 1 snee volkorenbrood
  • 100 gram kruidenkwark
  • 4 radijsjes

Besmeer het brood met de kwark. Was de radijsjes, snijd ze in plakjes en leg ze op de kwark.

Erbij: koffie of thee.

Tussendoortje: 2 abrikozen

Lunch:
Spaghetti met tomatensaus

  • 70 gram spaghetti
  • 2 vleestomaten
  • 2 lenteuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel olie
  • Peper
  • Zout
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

Kook de spaghetti in water met zout beetgaar en giet af. Dompel de tomaten onder in heet water en ontvel ze. Verwijder de kern en snijd ze in blokjes. Maak de lente- uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Hak de gepelde knoflook fijn en fruit deze samen met de lente – ui in de olie. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel op laag vuur 10 minuten smoren. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de saus door de spaghetti en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Tussendoortje: 150 gram mango

Avondeten:
Sandwich met rosbief en augurk

  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 2 theelepels halvarine
  • 100 gram rosbief (vleeswaren)
  • 2 augurken

Besmeer 1 boterham dun met boter en beleg met de rosbief. Snijd de augurken in dunne plakjes, verdeel die erover en leg de andere boterham erop.

Dag 4
Ontbijt:
Fruitsalade

  • 200 gram ananas (schoongemaakt)
  • 125 gram druiven
  • 3 eetlepels sinaasappelsap

Snijd de ananas in stukjes. Was de druiven, halveer ze en verwijder eventueel de pitjes. Mix het fruit met de sinaasappelsap.

Erbij: koffie of thee.

Tussendoortje: 1 kleine banaan

Lunch:
Spaghetti met tonijn

  • 70 gram spaghetti
  • 1/2 blikje tonijn in water
  • 4 groene olijven zonder pit
  • 100 ml groentebouillon
  • sprietjes bieslook
  • Zout

Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar en giet af. Laat de tonijn uitlekken.
Snijd de olijven in plakjes. Breng de bouillon aan de kook, voeg de tonijn en de olijven toe en verwarm 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de tonijnsaus door de pasta en strooi er de fijngesneden bieslook over.

Tussendoortje: 100 gram ananas

Avondeten:
Veldsla met ei

  • 60 gram veldsla
  • 1 ei
  • 1 tomaat – 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel balsamico
  • azijn
  • Zout en Peper

Was de veldsla en laat uitlekken. Kook het ei in 10minuten hard, laat schrikken, in pellen en in stukjes hakken. Was de tomaat en snijd hem in achten. Roer olie, balsamico, zout en peper tot een dressing en vermeng met de sla, tomaat en stukjes ei.
Erbij: 1 snee knäckebröd.

Dag 5
Ontbijt:
Y
oghurt met frambozen

  • 1 bakje magere yoghurt
  • 3 eetlepels havervlokken
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 theelepels zoetstof
  • 100 gram frambozen

Mix de havervlokken, het citroensap en de zoetstof met de yoghurt. Garneer met de frambozen.

Erbij: koffie of thee.

Tussendoortje: 1 sinaasappel

Lunch:
Macaroni met gehaktsaus

  • 70 gram macaroni
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel oregano
  • 2 stengels bleekselderij
  • 50 gram rundergehakt
  • 1 vleestomaat
  • 100 ml bouillon
  • Zout en peper

Pel de sjalot en de knoflook, hak ze fijn en fruit ze in de olie. Snijd de gewassen stengels bleekselderij fijn en voeg ze toe. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Dompel de tomaat onder in heet water, ontvel hem, hak hem in stukjes en bak even mee. Giet de bouillon erbij, samen met zout, peper en oregano. Verwarm de saus 10 minuten op laag vuur. Kook de macaroni beetgaar, giet af en meng met de saus.

Tussendoortje: 1 kiwi

Avondeten:
Bloemkoolsalade met tonijn

  • 1/2 bloemkool
  • 1/2 blikje tonijn in water
  • 1 sjalotje
  • 1 ei
  • 1/2 bosje peterselie
  • 3 eetlepels citroensap
  • Zout en Peper
  • 1 eetlepel olie

De bloemkool in kleine roosjes verdelen, wassen en vervolgens 6 minuten koken in water met wat zout. Het ei hard koken en laten afkoelen. Sjalotje pellen en in ringetjes snijden, de peterselie wassen en grof hakken. Prak de tonijn in kleine stukjes en roer de olie, citroensap, zout en peper naar smaak erdoor. Alles door elkaar husselen.

Dag 6
Ontbijt:
Grapefruit en beschuit

  • 1/2 rode grapefruit
  • 1 theelepel zoetstof
  • 1 volkoren beschuit
  • 1 theelepel halvarine

Schil de halve grapefruit, snijd hem in partjes en bestrooi met zoetstof. Besmeer de beschuit met halvarine

Erbij: koffie of thee.

Tussendoortje: knäckebröd met kruidenkwark

Lunch:
Pittige pasta

  • 70 gram schelpjesmacaroni
  • 1 rood pepertje
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel grof geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Halveer de peper, haal de zaadjes eruit en snijd hem in ringetjes. Pel de knoflook, snijd fijn en fruit samen met de peper 5 minuten in de olie. Voeg peper en zout toe. Had de peterselie fijn en verwarm het samen met de pasta, de knoflook en peper. Serveren met geraspte Parmezaanse kaas.

Tussendoortje: 1 klein stuk fruit

Avondeten:
Broccoli crème soep

  • 1 theelepel olie
  • 1 sjalotje
  • 250 gram broccoli
  • 250ml groentebouillon
  • Zout en Peper
  • 1 eetlepel kruidenkwark

Pel de sjalot, hak hem fijn en fruit in de olie. Verdeel de broccoli in roosjes en fruit mee. Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng opsmaak met zout en peper. Schenk de soep in een kom en voeg dan de kwark toe.

 

Dag 7
Ontbijt:
Aardbeienkwark met munt

  • 100 gram aardbeien
  • 200 gram magere kwark
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • paar blaadjes munt

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Meng de sinaasappelsap door de kwark.Meng de aardbeien erdoor en strooi de mint erover.

Erbij: koffie of thee.

Tussendoortje: 2 verse vijgen

Lunch:
Spaghetti met paprikasaus

  • 70 gram spaghetti
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 gele paprika
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • Zout en peper

Pel de ui en knoflook, hak ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Maak de paprika schoon,snijd hem in stukjes en bak even mee. Voeg de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar en laat uitlekken. Meng de saus erdoor.

Tussendoortje: cracker met rookvlees

Avondeten:
Witlofsla met garnalen

  • 2 stronken witlof
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1/2 theelepel curry
  • Zout en Peper
  • 50 gram gepelde garnalen
  • verse bieslook

Hak de bieslook fijn. Maak de witlof schoon en snijd klein. Roer, yoghurt, citroensap, curry, zout en peper tot een sausje en meng alle ingrediënten door elkaar.

Andere diëten in deze categorie zijn:
17 Dagen diet
Atkins dieet
Heller Programma
Low carb dieet
Montignac
Ornish dieet
Paleo dieet
Scarsdale dieet
Slankbrood
Sonoma dieet
Vezeldieet
Waistline
Zone dieet

[WPCR_INSERT]

Dit bericht is geplaatst in Koolhydraat gericht met de tags . Bookmark de permalink.