Nieuw medicijn: Qnexa, belooft 15 % gewichtsverlies

Qnexa bevat fentermine (phentermine), een eetlustremmer en topiramaat (topiramate) dat zorgt voor een voller gevoel.

Vivus inc. gaat verder met de ontwikkeling van Qnexa, een nieuw medicijn in de strijd tegen overgewicht. Maar de verwachting is dat het nog minimaal een jaar gaat duren voordat het medijn op de markt zal worden gebracht.

Wat is Qnexa

Qnexa bevat de stoffen fentermine (phentermine) en topiramaat (topiramate) en zorgt hiermee dat mensen die dit product gebruiken minder trek hebben in voedsel en sneller verzadigd zijn.

Deze combinatie heeft tijdens 2 studies bij 3.687 proefpersonen tot opmerkgelijke resultaten geleidt: Bij een lage dosis verloren de obesitaspatiënten gemiddeld 8 % van hun lichaamsgewicht. Bij een hoge dosis was dat zelfs 14,7 %. Dit gewichtsverlies werd behaald in één jaar.

Opmerkelijker is dat het medicijn vooralsnog geen bijwerkingen kent, terwijl dat bij de huidige dieet-medicijnen juist nog een groot probleem is.

Andere medicijnen in deze categorie zijn:

Acomplia
Alli (Orlistat)
Byetta (Exenatide)
Reductil
Reductil bevat Sibutramine. Deze stof geeft een signaal aan de hersenen, waardoor je minder honger hebt en langer een verzadigd gevoel.
Victoza (Liraglutide)
Victoza werkt zowel door de aanmaak van insuline te stimuleren als de bloedglucosespiegel te hoog wordt, als door de eetlust te remmen.
Xenical
Xenical bevat de stof Orlistat. Bewezen is dat Orlistat bepaalde enzymen blokkeert, waardoor 1/3 van het vet niet kan worden verteerd en door het lichaam opgenomen. Dit onverteerde vet zal derhalve weer door het lichaam worden uitgestoten.

[WPCR_INSERT]

Dit bericht is geplaatst in Medicijnen met de tags . Bookmark de permalink.