Raw Food Dieet

Raw Food Dieet

Raw Food Dieet

Wat is het Raw Food Dieet

Het raw food (rauw voedsel) dieet is een dieet waarbij de volgers alleen maar voedsel eten wat niet of onder de 42 graden celsius is verhit.
Volgens deze mensen blijven de enzymen in dit voedsel op deze manier intact en deze enzymen helpen het lichaam om alle voedingsstoffen (vitamines en minerale) beter te laten opnemen.

Wat eten mensen die Raw Food eten
Op het menu staat het volgende voedsel: groene bladgroenten en andere groenten zoals wortelgroenten, knolgroenten en koolsoorten, fruit, gedroogd fruit, noten, zaden, wilde planten, zeewier, algen (spirulina, chlorella, blauw-groene alg), superfoods, gekiemde zaden, gekiemde granen en gekiemde peulvruchten.

Afvallen met het Raw Food dieet
Het Raw Food dieet is erg laag in calorieën. Hierdoor zal je snel meer calorieën verbranden dan je binnenkrijgt. Daarbij bestaat het dieet grotendeels uit groenten, dus vitamines en mineralen.
Wel is er een groot risico op een tekort aan bepaalde eiwitten die het spierweefsel in tact houden. Het is dus belangrijk dat je op zoek gaat naar producten waar proteïnen in zitten.

Meer informatie over het Raw Food Dieet
Op internet is heel veel informatie te vinden over dit dieet. Ook zijn er diverse boeken geschreven en kan je recepten vinden. Het dieet is één van de 5 meest populaire diëten van 2013 geworden en heel veel mensen en celebrities zweren hierbij. De vraag is of het niet een hype is en of het over enkele jaren nog steeds zo populair is.
De methode is enorm arbeidsintensief en vraag ook heel veel van de omgeving. Wellicht zal de methode in de toekomst in aangepaste, minder extreme vorm blijven bestaan of zullen er bijvoorbeeld Raw Food dagen worden ingelast in weken waarbij er de overige dagen normaal wordt gegeten.

Andere diëten in deze categorie zijn:
Bananendieet
Brooddieet
Eierdieet
Fruitdieet
Grapefruit dieet
Kwarkdieet
Pritikin Dieet
Soepdieet
Yoghurt dieet
Xocai

[WPCR_INSERT]

Dit bericht is geplaatst in Eenzijdige voeding met de tags . Bookmark de permalink.