Tips om een platte buik te krijgen

Wil je strak in je trouwjurk of badpak, droom je van een gespierde buik of past je broek net niet meer dicht? Dan wordt het tijd om de vloer te ontruimen voor een kleine sessie buikspieroefeningen. Snel, simpel en effectief.

Oefeningen
Natuurlijk kun je met de nodige trucs het een en ander verhullen, maar niets werkt zo snel en effectief als buikspieroefeningen. Zoals gezegd, het is af en toe een kwestie van doorbijten, maar de resultaten zijn er dan ook naar.

Vier weken doorbikkelen kan al verrassende resultaten opleveren. Duurt dat je te lang, dan hebben we goed nieuws: De eerste verschillen zijn al na twee weken merkbaar!

De basis
Een overdaad aan eten en een slechte houding beschadigen onze buikspieren, waardoor deze er slap uit gaan zien. Daardoor kan een goede houding al wonderen verrichten.

Ga tegen een muur staan met je voeten iets uit elkaar. Tussen de holte van je rug en de muur zit een ruimte die je kleiner kunt maken door je bekken te kantelen. Je voelt nu automatisch ook je buikspieren samentrekken. Dit is de houding die je eigenlijk standaard aan zou moeten nemen.

Het vervelende gedeelte

Buikspieroefeningen behoren misschien niet tot je favoriete activiteit, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Zorg ervoor dat ze onderdeel van je dagelijkse ritme worden. Las bijvoorbeeld iedere dag voor het douchen een sessie sit-ups en crunches in:

Sit-ups: Ga op je rug liggen met je benen gebogen en je voeten plat op de grond. Til je hoofd en schouders op in kleine, maar effectieve bewegingen. Houd je kin van je borst, kijk recht omhoog en gebruik je buikspieren om omhoog te komen. Trek dus niet aan je nek.

Crunches: Ga op je rug liggen met je benen gebogen en je voeten plat op de grond. Til je hoofd en schouders op en houd deze pose vast. Beweeg met hele kleine bewegingen je hoofd omhoog en omlaag.

Buik en rug
Omdat je buik en rug samenwerken tijdens deze oefeningen, is het ook belangrijk aandacht aan je rug te schenken: Ga op je buik liggen, houd je handen aan weerskanten van je borst.

Duw je bovenlichaam met rechte rug van de grond af, waarbij je handen en knieën als steun fungeren. Trek je navel zo dicht mogelijk tegen je ruggengraat en houd dit 10 – 60 seconden vast. Herhaal deze oefening.

Allround
Ben je op zoek naar een leuke allround workout voor je buikspieren, waarom kies je dan niet voor buikdansen. Goed voor een strakke buik op de lange termijn.

Yoga en Pilates bevatten bewegingen die heel goed zijn voor je buik- en rugspieren. Deze vormen van beweging zijn ook een goede manier om te ontstressen.

Effectief
Hardlopen en vechtsporten kosten wat meer kracht en energie, maar zijn daardoor zeer effectief.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.