5 tips die gaan helpen tijdens het afvallen

5 tips die gaan helpen tijdens het afvallen

1. Bewust van je drijfveren
De verleiding om uit te stellen kan soms groot zijn. Uitstelgedrag komt veel voor. ‘Ik begin morgen wel’. Een veel voorkomend gedachte die je toch moet weten uit te schakelen. Met de handige tips van Body Tuning Clinic helpen we je op gang. We zorgen dat je goed omgaat met de diverse gedachten en gevoelens die in je op komen tijdens de periode dat je wilt afvallen. Je moet werken aan je lange termijn doelstelling: een fit lichaam en plattere buik en benen. Hoe bewuster je wordt met je voeding, hoe minder uitstelgedrag voorkomt.

2. Perspectief verplaatsing
Heb je toch de neiging om die koelkast deur te openen? Bekijk jezelf vanuit een ander perspectief. Zie jezelf als een persoon die steeds nieuwsgierige gevoelens moet verwerken. Wat drijft je om te gaan eten en vanuit welke gedachte ontstaan deze gevoelens? Probeer naar de kern van deze gedachtes te gaan en te begrijpen wat de echte reden is wat deze gevoelens aandrijft. Op deze manier word je bewuster en kun je heel concreet aan jezelf vertellen waarom je vast moet houden aan het afvallen.

3. Bewust omgaan met je emoties helpt
Uitstelgedrag wordt makkelijk gevoed omdat de moeite om af te vallen al snel als vervelend wordt ervaren. Als je niet wil uitstellen moet je goed leren omgaan met je eigen emoties. Welke emoties worden opgeroepen bij de wil om te eten? Door deze emoties toe te laten en er over na te denken zul je meer begrijpen waarom deze gevoelens tot je komen. Je zult merken dat je meer kunt verdragen dan je op het eerste oog denkt.

4. Door bouwen krijg je momentum
Het helpt om een doelstelling te zetten en hier naar toe te werken. Het is een aandachtspunt wat je steeds door je gedachten kunt laten gaan zodra je in verleiding komt om te stoppen. Bouw jezelf naar de deadline toe. Zie elke oefening of elke dag als een nieuwe stap. Elke dag en elke keer dat je bewust omgaat met je voeding is een nieuwe bouwsteen. Door consistent te blijven bouw je momentum op. Al je opgebouwde werk wil je niet weggooien. Dit is je motivatie om door te blijven gaan.

5. Bezoek de Body Tuning Clinic
Je hoeft dit pad niet alleen te behandelen. Naast voeding zijn er veel andere manieren die helpen bewust om te gaan met je voeding. Breng een bezoek aan de Body Tuning Clinic voor meer informatie over hoe jij persoonlijk kan afvallen. Laat deze tips je in ieder geval een eerste motivatie geven om met afvallen aan de slag te gaan!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.