Afslanken

Afslanken: Wat is het beste dieet ?

Steeds meer mensen in Nederland hebben last van overgewicht. Ongeveer 55% van de mannen en 50 % van de vrouwen is te zwaar. Mensen komen aan omdat ze meer calorieën binnen krijgen dan het lichaam om kan zetten in energie.   Afslanken doe je dus door minder te eten en te drinken dan je lichaam verbrandt.

Als je wilt afslanken moet je minder eten of drinken en/of meer gaan verbranden.
Dat afvallen een groot probleem geworden is, betekent dat het niet makkelijk zal zijn. Het vereist doorzettingsvermogen en het aanpassen van je eet- en leefpatroon. Veel mensen hebben dan ook moeite om een dieet vol te houden en zijn (te) ongeduldig en ontevreden over de resultaten.

De risico’s van overgewicht
Overgewicht is een risicofactor voor onder andere hart- en vaatziekten en diabetes. Maar ook veel andere ziektes worden in verband gebracht met overgewicht

Waarom een gezond gewicht

Als je vijf tot tien procent afvalt heeft dit al gunstige gevolgen voor je bloeddruk en je cholesterolgehalte. Verder daalt de kans op suikerziekte, overlijden en allerlei aan overgewicht gerelateerde kankersoorten !

Welk dieet geeft het beste resultaat ?
Met honderden verschillende diëten willen wij hier geen antwoord op geven. Dat mag u doen. Wij ontvangen graag al uw ervaringen zodat wij dit op onze site kunnen plaatsen. Bent u over een dieet (on)tevreden, deel dat dan met ons. Zo ontstaat een site met ervaringen van mensen die de diëten daadwerkelijk hebben gevolgd.
Wel is er in de loop van de tijd een top 5 ontstaan. Deze top 5 bestaat onder andere uit:
Atkins
Herbalife
Weight Watchers

Levensstijl
Welk dieet het meest geschikt is, is ook afhankelijk van uw levensstijl. Heeft u bijvoorbeeld erg weinig tijd dan is het niet zinvol om een dieet te kiezen waarbij u één keer per week ergens moet langsgaan om uzelf te wegen en te meten. Leidt u een actief leven dan is een 500 calorieën dieet waarschijnlijk veel te zwaar.

Gezond Afslanken

Een mens heeft voedingsstoffen nodig om te (over)leven. Wij willen dan ook benadrukken dat het gezond verstand altijd de boventoon moet voeren als u een dieet volgt. Ga dus altijd na of u vindt dat u gezond bezig bent en blijf altijd naar

je lichaam luisteren. Krijgt u signalen van uw lichaam dat u niet goed bezig bent ? Stop dan onmiddelijk met het dieet en zorg dat u en uw lichaam weer in balans komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.