Atkins dieet

Atkins Dieet

Wat is het Atkins dieet

Het Atkins dieet is bedacht door dokter en cardioloog Robert Coleman Atkins.

Volgens het Atkins dieet wordt overgewicht veroorzaakt doordat het insulineniveau in het bloed te hoog is. Wanneer je veel koolhydraten eet, stijgt het bloedsuikerniveau in het lichaam, wat leidt tot meer honger en hogere vetopslag.

Beperk je de inname van koolhydraten dan zakt het bloedsuikerniveau.

De 3 fasen van het Atkins dieet:

Atkins dieet fase 1:
Fase 1 van het Atkins dieet duurt 14 dagen. Je mag in deze fase niet meer dan 20 gram koolhydraten per dag eten. Zo ontwent je lichaam de koolhydraten en zal het energie halen uit jouw vetreserves. Ook is het belangrijk om erg veel water te drinken.

Atkins dieet fase 2:
In deze fase van het Atkins dieet val je nog steeds af en ga je op zoek naar je Kritische Koolhydraten Niveau. Dit niveau is voor iedereen verschillend en wordt zodanig bepaald dat je nog steeds gewicht verliest.

Atkins dieet fase 3:
Dit is de laatste fase van het Atkins dieet. Je valt nu nog gemiddeld een halve kilo per week af en weet exact hoeveel koolhydraten je mag eten. Let overigens op dat je de koolhydraten met een lage GI waarde neemt (Bij Atkins niet verplicht).

Kan je met het Atkins dieet goed afvallen ?
Het idee achter het Atkins dieet is goed. Suikers en de koolhydraten hierin zorgen voor een enorm fluctuerende bloedsuikerspiegel en leiden tot een vorm van verslaving. Doordat deze koolhydraten sneller worden opgeslagen als vet door het lichaam én je ook nog eens continue de behoefte voelt om deze suikers te eten, zal je snel een vorm van overgewicht ontwikkelen. Door de koolhydraten zoveel mogelijk te beperken zal deze behoefte langzaam afnemen. Wel zal je je continue bewust moeten zijn van het effect van suikers op je lichaam. Het is een gewoonte die regelmatig terug kan komen.

Andere diëten in deze categorie zijn:
17 Dagen diet
Heller Programma
Low carb dieet
Montignac
Ornish dieet
Paleo dieet
Pastadieet (7 dagen)
Scarsdale dieet
Slankbrood
Sonoma dieet
Vezeldieet
Waistline
Zone dieet

[WPCR_INSERT]

Dit bericht is geplaatst in Koolhydraat gericht met de tags . Bookmark de permalink.