Boeken over afvallen

Er zijn heel veel boeken geschreven over afvallen. De meeste boeken zijn geschreven door mensen die zelf met hun gewicht hebben geworsteld en daar succesvol uit zijn gekomen. Maar ook artsen, wetenschappers en andere geleerden hebben boeken geschreven.

Boeken zorgen voor zelfstudie: Door het lezen van de boeken krijg je meer inzicht in voeding, gezondheid en vaak ook over jezelf: Waarom kom je aan, waar liggen je valkuilen en wat moet je doen om voor altijd van jouw overgewicht af te komen.
Andere boeken behandelen één bepaald thema en dieet. Ze gaan uit van een bepaalde gedachte en tonen aan de hand van voorbeelden, studies en andere inzichten, waarom dat speciale dieet hét dieet is om te volgen.

Let goed op bij het lezen van de boeken. Vooral boeken die door mensen zijn geschreven die zelf geen studie met betrekking tot dieet en voeding hebben gevolgd laten veelal alleen de (eigen) succesverhalen zien. De boeken zijn geschreven vlak na het bereiken van het streefgewicht. Of dit gewicht ook blijvend is, is natuurlijk zeer de vraag. Met voldoende discipline kan iedereen op een bepaald gewicht komen. Maar wat gebeurt er daarna. Om op gewicht te blijven zijn bepaalde aspecten heel belangrijk. De boeken zijn hier niet altijd even duidelijk in.

Wij hebben de meest populaire boeken met betrekking tot afvallen en/of overgewicht verzameld.

Diëten in deze categorie zijn:

5 Factor dieet
F2 Dieet
Beck’s Dieetoplossing
Bikinidieet
Eet jezelf Mooi, Slank & Gelukkig
Een leven lang Slank
Eetstoornissen en overgewicht
Gabriel Method
Gezond Slank met dr. Frank
Gezond Slank met dr. Frank deel
Grip op Koolhydraten
Help ik val af (Erica Terpstra)
Slanker met je hartritme
Spiritueel Afvallen

Dit bericht is geplaatst in Afslankmethoden. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.