Consulenten

Wilt u afvallen en kunt u het niet alleen ? Wellicht is een gewichtsconsulent iets voor u

Een gewichtsconsulent helpt mensen met gewichtsproblemen. In principe (dit staat in de voorwaarden die de beroepsvereniging heeft opgesteld) met gezonde voeding en zonder het gebruik van bijvoorbeeld maaltijdvervangers.

Een gewichtsconsulent heeft met succes de opleiding ‘Gewichtsconsulent’ afgerond. Deze opleiding kan je onder andere volgen bij de LOI of NHA.
In deze cursus leer je alles over voedingsstoffen en het ondersteunen van mensen die willen afvallen.
Vervolgens kiezen de meeste gewichtsconsulenten ervoor om via een eigen praktijk mensen met overgewicht te begeleiden.

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten
Veel gewichtsconsulenten zijn lid van de beroepsvereniging Gewichtsconsulenten. Hierdoor blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Een voorwaarde is wel dat de gewichtsconsulenten geen voedingssupplementen gebruiken bij hun werkzaamheden.

Hoe werkt een Gewichtsconsulent
Omdat er sprake is van een algemene opleiding werkt de gewichtsconsulent heel breed en veelzijdig. Sommige consulenten ondersteunen op individuele- of op groepsbasis mensen met overgewicht door het geven van voedings- en bewegingsadviezen. Anderen gebruiken hun kennis bijvoorbeeld bij het verkopen van maaltijd vervangende producten zoals Herbalife. Zoals vermeld mogen deze mensen zich dan niet registreren bij de beroepsvereniging.

Hoe kan een gewichtsconsulent helpen
Een gewichtsconsulent kan door zijn/ haar kennis ondersteunen bij gewichtsproblemen. Aan de hand van een persoonlijke situatie, afhankelijk van geslacht, gewicht, leeftijd en beweegniveau bepaalt de consulent wat je het beste kunt eten en drinken. Vervolgens hou je samen met de consulent je gewicht bij en helpt deze jou gemotiveerd te blijven. Langzaam aan leer je wat goede gezonde voeding is en wat niet en welk eetpatroon het beste bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.