Herbalife

Waarom een specifieke pagina over Herbalife

Het bedrijf Herbalife is een bijzonder bedrijf in afslankland. Door de structuur, de producten, de mensen die er werken en de distributeurs die deze producten verkopen (herbalife members).

De Herbalife producten
De voedingsproducten bestaan uit maaltijdvervangende shakes en andere supplementen.
Met de shakes krijg je alle voedingsstoffen binnen die het lichaam nodig heeft, maar minder calorieën.
De overige supplementen helpen je om nog meer kruiden, vitamines en mineralen binnen te krijgen. Denk aan B vitamines, Chroom, Caffeïne etc. Specifieke kruiden waarvan bewezen is dat deze helpen bij het afvallen.

Het verkoopsysteem van Herbalife
De producten worden uitsluitend verkocht via onafhankelijke distributeurs. Ze zijn dus niet in de winkel verkrijgbaar.
De gedachte hierachter is dat persoonlijke begeleiding en aandacht beter werkt als je de producten niet via een winkel koopt.
De distributeur heeft vaak veel kennis en ervaring opgedaan over voeding en gezondheid en is vaak ook zelf ervaringsdeskundige.

Tegenwoordig worden de producten ook online via webshops verkocht.

Waarom zou je Herbalife distributeur worden ?

Als je distributeur wordt, ontvang je korting op de producten (inkoopkorting). Deze korting wordt hoger naarmate je meer inkoopt. Stel je bent zeer tevreden over de producten. Je hebt affiniteit met gezondheid en voeding én je kent mensen die ook wel zouden willen afvallen. Dan is het lucratief om de producten zelf te verkopen. Met de verkoopwinst als je vrienden en collega’s helpt om ook af te vallen kan je zelf bijvoorbeeld jouw producten kopen en eet je de producten als het ware ‘gratis’. Ben je ambitieus ingesteld en lijkt het je leuk om vanuit huis een extra inkomen of zelfs een fulltime inkomen te verdienen. Dan is het zelfs mogelijk om met de verkoop van de Herbalife producten een eigen bedrijf te starten en te runnen.

Stel ik besluit om Herbalife distributeur te worden. Welke ondersteuning kan ik dan verwachten ?

In eerste instantie krijg je alle steun die je nodig hebt. Er zijn trainingen die in het hele land worden georganiseerd. Je krijgt online tools die je kunnen helpen met jouw business. Collega’s delen graag hun ervaringen. Je kan de helpdesk bellen als je een antwoord wil op al jouw vragen.

Wat zijn mijn rechten en plichten als distributeur ?
Je krijgt het volledige recht om de producten te verkopen op de manier zoals jij dat wil (met natuurlijk enkele restricties).
Jouw plichten als distributeur moet je niet onderschatten. Door je in te schrijven als distributeur ga je akkoord met 64 (!) pagina’s aan beleidsregels waar je je aan moet houden. Hou je je niet aan deze regels dan geef je Herbalife het recht om boetes op te leggen, waarvan zij zelf de hoogte mogen bepalen.