Lipolyse

Lipolyse

Wat is Lipolyse

Lipolyse is een goede oplossing voor vetafname op plekken van het lichaam die te klein zijn om met liposculptuur behandeld te worden, maar waar wel hardnekkige vetophopingen zitten die niet met dieet of sporten verdwijnen.
Geschikt om te behandelen zijn bijvoorbeeld de bovenarmen, rugplooien, oksels, bilplooien en de binnenzijde van de bovenbenen.

Lipolyse wordt uitgevoerd door meerdere kleine onderhuidse injecties te geven op precies die plaatsen waar de vetophoping zit. De stof die geïnjecteerd wordt is PPC, wat staat voor Phosphatidylcholine. Deze stof wordt uit sojabonen gewonnen maar komt in het menselijk lichaam ook voor in de gal. Als de behandeling wordt uitgevoerd op plekken buiten het gezicht wordt PPC regelmatig gecombineerd met andere stoffen, om het effect van de behandeling te vergroten.

Om een goed resultaat te behalen zijn twee tot vier behandelingen nodig, met steeds acht weken tussenpozen tussen elke behandeling. Ongeveer twee weken na een behandeling treedt het effect op en slinkt het aanwezig vet langzaam.

De injecties worden gegeven na verdoving van de huid met een crème.

Na de lipolyse behandeling
De eerste uren na de lipolyse behandeling kan het gebied jeuken of branderig aanvoelen. Vaak is er enige dagen sprake van een lichte zwelling en roodheid en voelt het gebied warmer aan. Soms zijn bloeduitstortingen zichtbaar. Dit is een normaal bijverschijnsel en hoort bij het genezingsproces. Naast deze tijdelijke bijwerkingen zijn er geen blijvende risico’s van deze behandeling bekend.

Het is raadzaam de eerste weken na de lipolyse behandeling veel water te drinken en het gebied voorzichtig te masseren. Zonnebaden of gebruik van zonnebank of sauna wordt in de eerste week na behandeling afgeraden, u kunt wel gewoon sporten. Het is niet noodzakelijk een speciaal dieet te volgen, maar dit zal, zeker in combinatie met voldoende lichaamsbeweging, het resultaat wel optimaliseren.

Het resultaat van lipolyse is niet direct zichtbaar. Zodra de zwelling is verdwenen begint het afbreken van de vetcellen, dit proces gaat tot 8 weken na de behandeling door. Hierna kan het effect van de eerste behandeling beoordeeld worden. Ook kan dan de procedure zo nodig herhaald worden, totdat het gewenste resultaat is behaald.

Andere diëten in deze categorie zijn:
Abiliti
Acupunctuur
Bloedgroepdieet
Botox
Cryolipolyse (Zeltiq methode)
Immogenics
Liposuctie (liposculptuur)
Luxopunctuur
Maagballon
Maagband
Maagverkleining (scopinaro)
Proslimelt
Small Bite
TLC Dieet
Ultrashape

[WPCR_INSERT]

Dit bericht is geplaatst in Medische ingrepen met de tags . Bookmark de permalink.