Maagballon

Een maagballon is in tegenstelling tot een maagverkleining geen operatieve ingreep. Een maagballon is daarom een veiligere alternatief

Een maagballon is in tegenstelling tot een maagverkleining geen operatieve ingreep. Een maagballon is daarom een veiligere alternatief

Wat is een maagballon

Een maagballon is in tegenstelling tot een maagverkleining geen operatieve ingreep. Een maagballon is daarom een veiligere alternatief.

Via de mond en de slokdarm wordt een soort ballon ingebracht (de maagballon), waarna deze wordt gevuld met water.

De maagballon en afvallen
De maagballon zorgt ervoor dat je je verzadigd voelt. Daarnaast wordt het transport van voedsel van de slokdarm naar de maag vertraagd. Hierdoor eet je minder en val je dus af.

Naast de maagballon wordt geadviseerd om via een diëtiste een dieet te volgen (omdat je minder eet, moet je meer aandacht besteden aan wat je eet) en om voldoende te bewegen.

Gewichtsverlies maagballon
Gemiddeld verliezen mensen 20% van hun lichaamsgewicht met de maagballon. Het is daarom een zeer effectieve afslankmethode.

Complicaties/ risico’s maagballon
Een maagballon is minder risicovol dan een maagverkleining. Toch kunnen er enkele complicaties optreden. Denk hierbij aan misselijkheid, obstipatie en incidenteel een maagperforatie.

Andere diëten in deze categorie zijn:
Abiliti
Acupunctuur
Bloedgroepdieet
Botox
Cryolipolyse (Zeltiq methode)
Immogenics
Lipolyse
Liposuctie (liposculptuur)
Luxopunctuur
Maagband
Maagverkleining (scopinaro)
Proslimelt
Small Bite
TLC Dieet
Ultrashape

[WPCR_INSERT]

Dit bericht is geplaatst in Medische ingrepen met de tags . Bookmark de permalink.