Afvallen door middel van een Medische handeling

Medische handeling

Medische handeling

Wat is een medische handeling

Soms lukt het niet om op eigen kracht af te vallen. Dan kan het een uitkomst zijn om via een medische handeling gewicht te verliezen.

Dit kan een operatie zijn of een minder ingrijpende handeling.
Onder een medische handeling verstaan wij alle activiteiten gericht op het afvallen, die door een specialist worden gedaan. Veel behandelingen zijn vrij onschuldig. Door middel van een apparaat of bijvoorbeeld acupunctuur wordt plaatselijk vet aangepakt. Of wordt een poging gedaan om iets te doen aan het hongergevoel.
Maar soms zijn de handelingen ingrijpender. Een maagband bijvoorbeeld of een maagballon moet echt door een medisch specialist worden geplaatst.

Wat vinden wij van medische handelingen
Van de meeste behandelingen kan de vraag worden gesteld of ze daadwerkelijk een afslankend effect hebben. Acupunctuur is een beproefde methode gebleken om van bepaalde symptomen af te komen. Of je plaatselijk vet kan afvallen en bijvoorbeeld cellulitis kan bestrijden met behulp van een bepaald apparaat is twijfelachtig.
Een maagband of maagballon heeft een bewezen werking. Deze methode is echter zo radicaal dat je een dergelijke ingreep niet moet overwegen als het niet strikt noodzakelijk is. Daarnaast leer je geen gezond eetpatroon aan en kan dat tot enorme gezondheidsrisico’s leiden. Minder eten betekent weliswaar afvallen, maar het betekent ook een groot risico op allerlei voedingstekorten.

Diëten in deze categorie zijn:
Abiliti
Acupunctuur
Bloedgroepdieet
Botox
Cryolipolyse (Zeltiq methode)
Immogenics
Lipolyse
Liposuctie (liposculptuur)
Luxopunctuur
Maagballon
Maagband
Maagverkleining (scopinaro)
Proslimelt
Small Bite
TLC Dieet
Ultrashape

Dit bericht is geplaatst in Medische ingrepen. Bookmark de permalink.