Vetverbranders

Als je wilt afvallen kunnen deze voedingsmiddelen wellicht helpen !

Als je wilt afvallen kunnen deze voedingsmiddelen wellicht helpen !

Als je wilt afvallen, kunnen deze voedingsmiddelen wellicht helpen !

Mango
Snel opneembare koolhydraten maken je snel dik. De koolhydraten in mango niet, vermoeden onderzoekers van Oklahoma State University. Stoffen in de mango laten waarschijnlijk de spiercellen zoveel glucose uit het bloed zuigen dat er geen glucose overblijft voor de vetcellen.

Zwarte bessen
Honderd gram zwarte bessen leveren twee keer je dagelijkse behoeften aan vitamine C. Veel mannen krijgen niet genoeg vitamine C binnen en verbranden daarom volgens onderzoekers van Arizona State University East minder makkelijk vet als ze zich bewegen.

Eieren
Hoe het kan, dat snappen onderzoekers niet. Maar als je probeert af te vallen gaat dat gemakkelijker wanneer je ontbijt met twee gebakken eieren in plaats van brood. Kennelijk remt een ontbijt met ei de eetlust verder op een dag.

Walnoten
Probeer je af te vallen en kun je je eetlust niet beheersen. Ga je dan buiten aan noten. Walnoten bijvoorbeeld. Waarschijnlijk zitten er nog onbekende eetlustremmende stoffen in noten. Elke calorie die je tijdens je eetaanval eet, vermindert je hongergevoel als je bent uitgeschranst.

Pijnboompitjes
Stoffen in de pitjes verhogen in het lichaam de afgifte van het eetlustremmende hormoon cholecystkinin. Daardoor eet je na je maaltijd spontaan minder.

Kikkererwten
Kikkererwten vormen een bron van eiwitten en oplosbare vezels. Ze geven daarom een aanzienlijke verzadiging en hebben dus een eetlustremmende werking. Vervang aardappels, pasta en rijst door kikkererwten.

Rucola
Honderd gram rucola bevat 70 milligram van het vlavonoïd kaempferol. In studies verhoogt die stof het energieverbruik van spiercellen met maar liefst 35 procent. Waarschijnlijk activeert kaempferol het schildklierhormoon.

Oolongthee
Witte thee remt de opname van vet door je darmen en dus kan je afvallen als je bij maaltijden een kop thee drinkt. Bovendien verhoogt witte thee je energieverbruik een beetje.

Andijvie
In 85 gram andijvie zit 240 microgram vitamine K; 3x je ADH. In dierstudies en proeven op mensen door de universiteit van Maastricht remt vitamine K de groei van vetweefsel, waarschijnlijk doordat het de opname van voedingsstoffen door de spieren verbetert.

Olijfolie
Je spieren verbranden in rust vetten en dan het liefst de enkelvoudige onverzadigde vetzuren in olijfolie. Volgens onderzoekers van Menzies School of Health Research kun je moeiteloos vet verliezen als je je goedkope bakmargarines met verzadigde vetzuren uit palmolie vervangt door olijfolie.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.